Targu Jiu je grad gdje planiramo prenoćiti prije prelaska Karpata. Ponovo odlučujemo ne rezervirati smještaj i priuštiti si malo "rizika" da ostanemo spavati pod kakvim drvetom. Stajemo u centru grada i naravno prilazi nam čovjek. Trabunja nešto na rumunjskom, pa na njemačkom... pokušavamo sa engleskim koji, kasnije se saznaje, obojca uopće ne razumijemo... 

Uglavnom, čovjek je bajker, zove se Jan, ima apartmane i nudi nam smještaj. Koliko god teško bilo, objasnio sam mu da mi je, nakon cijelog dana na motoru, pivo prioritet. No problemo, kaže... Vozamo se za njim, lik kupi 10 piva i odvede nas u svoj dom. Nakon "meze" i nekoliko piva svi smo govorili sve svjetske jezike. Vrlo kvalitetno provedena večer, ugodno društvo domaćina i njegove supruge.

Karpati

Planinski masiv u Rumunjskoj preko kojeg prelazi Transalpina, cesta koja je svrstana među 10 najljepših u svijetu za vožnju motorom. Provjerili smo tu tvrdnju. Oko 150 kilometara zavojite ceste koja se penje na preko 2150 metara nadmorske visine je doživljaj koji se riječima ne može opisati.

Šepić Commerce

Šepić Commerce

IXS, Sidi, MotorCoat LS27

Vulkanizerstvo Furlan

Vulkanizerstvo Furlan

Moto gume

MOTO TOUR CROATIA

MOTO TOUR CROATIA

More than a biker site

Petar Pan

Petar Pan

Autopraonica i vulkanizer

Autopraonica i vulkanizer

Pizza Premium Brands